4 tips voor een stressloze verbouwing

4 tips voor een stressloze verbouwing.v1

Een verbouwing is soms essentieel om het wooncomfort in huis te verhogen. Toch staat bijna niemand te springen om het idee van een grootschalige verbouwing. Dit brengt immers niet alleen heel veel regelwerk, maar ook nog eens aanzienlijk veel stress met zich mee. Daarnaast voelt het met al die bouwvakkers soms alsof je een indringer in je eigen huis bent. Geen fijne gedachte. Gelukkig zijn er genoeg manieren om de verbouwing iets soepeler te laten verlopen en het stressgehalte te verminderen. In dit artikel geven we 4 handige tips.

1.    Denk goed aan jezelf

Tijdens een verbouwing ben je met enorm veel verschillende dingen tegelijkertijd bezig. De hoeveelheid dingen die je moet regelen kan soms overweldigend zijn. Hierdoor vergeet je misschien wel het allerbelangrijkste: goed voor jezelf zorgen. Als jij het niet meer trekt zal dit immers alleen maar een negatieve invloed op de verbouwing hebben. Verwen jezelf daarom eens met wat me-time, ga de deur uit of bestel eens wat lekkere maaltijden. Even food places near me opzoeken en dan kan je straks heerlijk smullen en je batterijtje opladen. Aan jezelf denken heeft de hoogste prioriteit tijdens een verbouwing.

2.    Maak duidelijke afspraken met de bouwvakkers

De meeste mensen schakelen vakmensen in om de verbouwing uit te voeren. Een goed idee, want zelfs al ben je ontzettend handig ontbreekt het nog vaak aan genoeg kennis en bovenal tijd. Wel is het belangrijk dat je je geen indringer in je eigen huis voelt. Maak daarom duidelijke afspraken met de bouwvakkers. Niet alleen over de verbouwingswerkzaamheden zelf, maar ook over de huisregels. Wil je bij de vraag wat eten we vandaag niet direct van tientallen mensen antwoord krijgen? Vertel dit dan. Maak tevens afspraken over de tijd dat ze mogen klussen en wanneer je liever hebt dat ze naar huis gaan. Door duidelijke afspraken te maken, behoud je de regie op de verbouwing.

3.    Bewaak het budget

Tijdens een verbouwing zijn er eigenlijk altijd wel onvoorziene kosten om rekening te houden. Zorg er daarom voor dat je circa 8% van het totaalbudget reserveert voor onvoorziene uitgaven. Bewaak tevens het uitgavenpatroon. Vraag overal bonnetjes, zelfs al haal je enkel een doosje spijkers bij de bouwmarkt. Juist die kleine boodschappen lopen al snel uit de hand. Ook wanneer je van online food delivery in Amsterdam gebruik maakt is het verstandig om de bonnetjes te bewaren. Zo weet je precies wat er in- en uitgaat.

4.    Plan voldoende rustmomentjes in

Word het je soms even te veel? Probeer dan een tijdelijke ‘uitvluchtroute’ uit te stippelen. Onderzoek bijvoorbeeld de mogelijkheid om bij vrienden of familie te verblijven. Hier kan je heel even op adem komen en even met iets anders bezig zijn dan enkel de verbouwing. Even eten bestellen in Enschede en op een rustige plek opeten en je kan er weer tegenaan. Door jezelf voldoende rustmomentjes te gunnen, kan je de verbouwing met zo min mogelijk stress door komen. Dus nog heel even de tanden op elkaar en straks genieten van een geweldig mooi resultaat.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*