Welke verschillende stromen bouw- en sloopafval zijn er?

Welke verschillende stromen bouw- en sloopafval zijn er?

Ben jij werkzaam in de bouwsector? Wellicht ben jij dan op de hoogte van het feit dat er binnen deze sector veel sprake is van afvalproductie. Het is belangrijk om een duidelijk overzicht te hebben van de totale hoeveelheid afvalproductie binnen jouw bedrijf. Daarnaast geldt dat het van belang is om de verschillende afvalstromen in kaart te brengen. Je dient hierbij rekening te houden met het feit dat een container met voldoende opslagruimte gewenst is. Je kunt onder andere kiezen voor een restafvalcontainer via Bedrijfsafval.nl. Bij het huren van een container spelen verschillende factoren een rol. 

Factoren bij het huren van een container

Voor het huren van een container geldt dat je rekening dient te houden met het formaat. De opslagruimte van de container dient namelijk groot genoeg te zijn. Wat voor formaat het meest geschikt is hangt af van de klus die jij gaat uitvoeren. Indien gewenst kun je kiezen voor een container met een grote capaciteit, maar in dat geval is dat enkel passend bij het uitvoeren van een grote klus. Voor het uitvoeren van een kleine klus is een rolcontainer op Bedrijfsafval.nl van een klein formaat tevens geschikt. 

Bouwafval

Je dient rekening te houden met het feit dat er tijdens de bouwwerkzaamheden veel bouwafval vrij zal komen. Het is van belang om deze soort afval te verzamelen in een container, waardoor er de mogelijkheid tot recyclen bestaat. Veel afval komt vrij tijdens een bouwproject of tijdens een renovatieproject. Het bouwafval bestaat weer uit verschillende soorten, denk hierbij aan puin, hout, metaal, kunststof en steen. Daarnaast bestaan de categorieën beton, zand en chemisch afval. 

Verantwoordelijkheid

Het is belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor het bouwafval dat vrijkomt. Als je iemand bent met leidinggevende taken binnen het bedrijf waarin je werkzaam bent dien je verantwoordelijkheid te nemen. Stel bijvoorbeeld samen met jouw collega’s een doelstelling om de hoeveelheid afval te minimaliseren. Hierdoor voorkom je dat een doelstelling tot stand komt waar niet iedereen achter staat. Verder kun je hiermee een cultuur creëren waarin afvalscheiding de norm is en men elkaar verantwoordelijk houdt om de gemaakte afspraken na te komen.