Bespaar ruimte en kosten met een perscontainer

Steeds meer bedrijven kiezen tegenwoordig voor een perscontainer. Een perscontainer is uitermate geschikt voor het efficiënt inzamelen van restafval. Dit komt omdat restafval uitermate geschikt is om samen te persen. Dit proces zorgt ervoor dat het restafval minder ruimte binnen de container inneemt, waardoor het aantal transporten aanzienlijk vermindert.

Perscontainer voor restafval

Restafval is voor veel bedrijven een van de grootste afvalstromen en is tevens ook de duurste afvalstroom om te laten verwerken. Voor het milieu is het essentieel om als ondernemer ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk grondstoffen bij het restafval terecht komen. Zo voorkom je dat er herbruikbare grondstoffen verloren gaan. De verwerking van restafval is namelijk slecht voor het milieu. Met een perscontainer zorg je de container efficiënt gevuld wordt met restafval en dat er minder transport nodig is.

Voordelen van een perscontainer

Bij ieder bedrijf komt er restafval vrij en is dit ook de duurste afvalstroom om te verwerken. Wordt er binnen jouw bedrijf veel restafval geproduceerd? Dan kun je een perscontainer inzetten om te besparen op de afvalverwerkingskosten. Uiteraard bespaar je het meeste door deze afvalstroom zo klein mogelijk te houden. Echter bespaar je met een perscontainer eenvoudig op de transportkosten doordat het afval in de container wordt samengeperst. Dit heeft als voordeel dat een grote hoeveelheid bedrijfsafval minder ruimte in de container inneemt. Een perscontainer huren kan in verschillende groottes. Zo kun je kiezen voor een perscontainer met een capaciteit van 3 tot en met 34 m³.

Ook een voordeel van een perscontainer is dat ze zeer eenvoudig te bedienen zijn en een lange levensduur hebben. Wanneer de container vol zit met afval, dan wordt dit automatische gemeld bij de afvalinzamelaar. Vervolgens wordt de container zo spoedig mogelijk geleegd.

Nog een voordeel van een perscontainer is dat je flink ruimte bespaart op jouw bedrijfsterrein. Waar je normaal gesproken meerdere containers nodig hebt kun je nu al jouw bedrijfsafval in de perscontainer gooien. Ten opzichte van bijvoorbeeld rolcontainer hebben perscontainers ook het voordeel dat ze geheel geur- en lekvrij zijn.