De meest populaire merken voor elektrisch gereedschap

De meest populaire merken voor elektrisch gereedschap

Of het nu gaat om boren, schroeven, zagen of slijpen – elektrisch gereedschap maakt het leven gemakkelijker, niet alleen voor professionals maar ook voor hobbyisten. Maar de selectie is niet noodzakelijkerwijs eenvoudig bij te houden. Tot welke merken kunt u toegang krijgen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken?

Het maakt niet uit of u slechts af en toe een deuvel in de muur moet steken of regelmatig een vlakschuurmachine moet gebruiken – elektrisch gereedschap zoals boren, accuschroevendraaiers of multifunctioneel gereedschap behoren in veel huishoudens tot de basisuitrusting. De handel is afgestemd op de behoeften. In bouwmarkten, speciaalzaken of online winkels vindt u een grote verscheidenheid aan producten van een breed scala aan fabrikanten. Maar moet het echt de dure merkartikelen zijn? Welke tools zijn overtuigend in termen van prijs-prestatieverhouding en handling? En hoe beoordelen klanten de functies of het ontwerp?

Over het geheel genomen waren de 2000 ondervraagde gereedschap eigenaren vrij tevreden over hun keuze. De drie beste merken elektrisch gereedschap kregen zelfs het topmerk “zeer goed”. Klanten gaven de beste cijfers aan het ontwerp en de behandeling van de gereedschappen. Echter, 80 procent van de ondervraagden gaf ook goede of zeer goede beoordelingen over de functies van hun tools.

Batterijen veroorzaken soms problemen

De over het algemeen goede prestaties kwamen ook tot uiting in het feit dat slechts twaalf procent van de deelnemers aan het onderzoek zich ooit had geërgerd aan hun elektrisch gereedschap. Daarentegen was meer dan 17 procent tevreden over hun bijzonder positieve ervaringen. De lange levensduur van het elektrisch gereedschap is wat de harten van de doe-het-zelvers het meest doet kloppen. Redenen voor frustratie bij de klant waren bijvoorbeeld ontevredenheid over de prijs, een korte batterij duur of te weinig prestaties van het gereedschap.

Als de prestatie overtuigend is, is een hoge prijs meestal moeilijk te realiseren. Ongeveer 27 procent van de klanten zag de prijs/prestatieverhouding als een reden om voor hun elektrisch gereedschap te kiezen. “Het resultaat laat zien dat klanten bereid zijn meer te betalen voor kwaliteit”, aldus DISQ-directeur Markus Hamer. De functies en kenmerken van de apparaten hebben ook een belangrijke rol gespeeld bij de keuze van de hulpmiddelen. Mond-tot-mondreclame, d.w.z. aanbevelingen van vrienden of kennissen, mag niet worden onderschat.

De testwinnaars

Makita kwam uit het klantenonderzoek naar voren als het meest populaire merk van elektrisch gereedschap met de algemene beoordeling: “zeer goed”. De gebruikers van deze tools waren bijzonder tevreden over het ontwerp, de kenmerken en functies, de bediening en de garantie. Meer dan 99 procent van alle klanten zou het door hen geëvalueerde Makita powertool opnieuw kiezen – de beste waarde in het onderzoek.

Hilti nam de tweede plaats in. Het bekende merk scoorde bijzonder goed vanwege de grote bereidheid van gebruikers om het aan te bevelen aan anderen, wat meer uitgesproken was dan bij welke andere fabrikant dan ook. De klanten van Hilti gaven de kenmerken en functies en het imago van Hilti ook de beste beoordelingen in de vergelijking. Festool kwam op de derde plaats. Het merk maakte vooral indruk met zijn handeling, die door bijna 98 procent van de klanten positief werd beoordeeld. Het merk behaalde ook de hoogste klanttevredenheid waarden op het gebied van prijs-prestatieverhouding, garantie en design.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*