Do it yourself: Bouw een loungeset

In de zomer is niks lekkerder dan onderuit gezakt in de tuin genieten van het zonnetje. Dit gepaard met een lekker drankje en een goed boek en je maakt velen gelukkig. Dat een fijne tuinset hierbij essentieel is hoef ik waarschijnlijk niet verder bij toe te lichten. Natuurlijk kan je naar de bouwwinkel om daar een kant en klare set uit te zoeken, maar leuk is ook om zelf de handen uit de mouwen te steken. Met bestaande materialen zelf iets in elkaar zetten waar je goed gebruik van kan maken geeft natuurlijk ook veel voldoening. Ben je van plan om zelf aan de slag te gaan met maken van lounge tuinmeubelen? Dit zijn een aantal tips voor mensen met 2 linker- of rechterhanden!

Pallets

De afgelopen jaren zien we dat de populariteit van pallets toenemen voor hergebruik. Ze zijn dan ook heel geschikt voor het maken van een tuinset. Met slechts 3 pallets heb je bijvoorbeeld al gemakkelijk een simpel bankje in elkaar geknutseld. Met meer pallets kan je dit verder uitbouwen tot een volwaardig loungebank. Je dient de pallets wel vooraf goed te schuren en te beitsen, vervolgens kan je je bank afmaken door veel kussens. Je kunt speciale pallet kussens kopen, maar natuurlijk zelf ook even rondkijken voor wat grote kussens. Aan pallets kom je overigens gemakkelijk door navraag te doen bij de bouwwinkel of door een rondje door een stad te rijden en de stoepen in de gaten te houden.

Planken

Een loungeset van pallets is dus zo in elkaar gezet. Maar met wat lange planken bouw je niet al te moeilijk een zeer mooie en betrouwbare plank. Voordeel is dat je deze gemakkelijk op maat kunt zagen. Daarnaast is er op internet een groot aanbod aan bouwtekeningen en voorbeelden, zo kan je zelf een beetje gaan bedenken wat voor bank je wil gaan bouwen. Je moet hier wel een beetje handig voor zijn, want je zal zelf aan de slag moeten met het op maat zagen van planken en op elkaar timmeren van latjes.

Zelf samenstellen

Heb je bovenstaande gelezen en ben je er toch niet helemaal zeker van dat het je zelf gaat lukken om zo’n loungeset in elkaar te zetten? Niet getreurd. Gelukkig bieden veel winkels de mogelijkheid om zelf een set naar jouw wensen samen te stellen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een wicker loungeset, die makkelijk in onderhoud is, en door hem op maat te laten maken helemaal ingericht kan worden naar jouw tuin.