Gevelbekleding, dit zijn de opties

Er zijn heel erg veel winkels waar je gevelbekleding kunt krijgen, zoals bijvoorbeeld bij DHK. Elke winkel verkoopt weer andere soorten, merken, vormen en maten van gevelbekleding, waardoor het lastig kan zijn om leuke en goede gevelbekleding te scoren. Wij gaan je daarom in deze tekst helpen een aantal soorten op een rijtje zetten met elk zijn eigen voor- en nadelen en eigenschappen. Zo kun ook jij de perfecte nieuwe gevelbekleding vinden voor jouw huis.

Soorten gevelbekleding op een rijtje

Houten gevelbekleding, hebben een natuurlijke en elegante vorm van gevelbekleding en zijn een van de meest typerende kenmerken van een houten gevelbekleding. Je kunt ze vrijwel overal vinden, zoals bijvoorbeeld bij DHK. Het is belangirjk dat je hierbij oplet dat je de juiste houtsoort kiest en de gevelbekleding op de goede manier plaatst of laat plaatsen. Zo gaat de gevelbekleding het langste mee. Houten gevelbekleding heb je vaak vanaf honderd euro per vierkante meter. Gevelbepleistering draagt bij aan de isolatie van je woning en zijn beschikbaar in vlakke en ruwe structuren en veel verschillende kleuren. Daarnaast is het een stuk goedkoper dan houten gevelbekleding. Je kunt het al krijgen voor veertig euro per vierkante meter. Metalen gevelbekleding is ook een relatief goedkope optie en kost ongeveer vijftig euro per vierkante meter. Metaal gaat lang mee, omdat het goed bestand is tegen allerlei weersinvloeden.

Welk soort gevelbekleding voor jou? 

Behalve dat je moet kijken naar welke gevelbekleding jij mooi vindt voor jouw huis, is het handig om te bedenken waar je naar op zoek bent. Wil je een goedkope en duurzame optie, dan is metaal een goede keus. Maar ben je juist op zoek naar een bekleding die je huis ook nog eens isoleert, dan kan je juist beter voor gevelbepleistering van crepi gaan. Er zijn natuurlijk nog veel meer soorten gevelbekleding te krijgen en in de ene winkel waar ze gevelbekleding verkopen, zoals DHK, is weer wat anders te vinden dan in een andere winkel.