Een eigen zwembad aanleggen; wat zijn de mogelijkheden?

zwembad

Dat klinkt als een droom, een zwembad in je tuin, niet waar!? Het is toch heerlijk als je in de zomer in je eigen tuin kunt zwemmen. Veel mensen zien ertegenop om een zwembad aan te (laten) leggen, omdat ze vaak niet weten waar ze moeten beginnen. In dit artikel geef ik je een aantal tips over onder andere kosten en onderhoud waar je sowieso rekening mee moet houden als je een zwembad wilt laten aanleggen.

Kostenplaatje

Als je van plan bent om een zwembad aan te leggen? Dan is het verstandig om een budget op te stellen. Zwembaden kan je in verschillende soorten, maten en prijzen laten aanleggen. Je moet bij het aanleggen van een zwembad denken aan een bedrag tussen €1.000,- en €10.000,- De prijs is afhankelijk van verschillende factoren: materiaal, formaat, overdekking of niet et cetera.

Wel of geen trap in je zwembad?

Denk er ook over na of je een trappetje in je zwembad wilt. Zo ja, bedenk dan of je een losse trap wilt of een ingebouwde trap. Een trap kan voordelen bieden als je bijvoorbeeld moeite hebt om uit het zwembad te komen of in het zwembad te gaan of als je (jonge) kinderen hebt.

Onderhoud van een zwembad

Het klinkt allemaal heel mooi om een zwembad in je tuin te hebben. Maar onderschat het onderhoud van een zwembad niet! Als je het onderhoud onderschat, dan zal het zwembad binnen de kortste tijd veranderen in een modderpoel. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat de bodem regelmatig moet worden schoongemaakt met een bodemzuiger. Vergeet ook niet dat het zwembadwater vrij gehouden moet worden van bacteriën door middel van chloor toe te voegen aan het water. Daarnaast moet je erop letten dat je bladeren, ongedierte en afval met een net uit het water schept. Zo houd je het water schoon!

De overdekking van het zwembad

Als je van plan bent om een overdekt zwembad aan te leggen dan zal het water veel schoner blijven. Er kunnen namelijk geen bladeren, ongedierte of afval in het zwembad vallen. Een andere optie is om het zwembad af te dekken met een zeil, dit scheelt in de kosten. Houd er wel rekening mee dat een zeil meer tijd vergt.

Bron: http://www.zwembad-overkapping.com

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*