Een klassiek ingericht huis met een mooie tuin

klassiek ingericht huis

Steeds meer mensen kiezen voor klassiek als woonstijl, gewoon omdat ze het mooi vinden. De jaren 30 herrijzen, en niet eens alleen als het gaat om de jaren 30 huizen die sterk in populariteit stijgen. Als jij ook in een mooi oud pand woont en het ook in die stijl wilt inrichten dan kan dat. Hiervoor kun je bijvoorbeeld mooie borstbeelden gebruiken of kunstvoorwerpen. Echte kunst heeft soms een prijskaartje, maar je kunt ook rommelmarkten afgaan om daar mooie spullen op de kop te tikken. Die combineer je dan met een mooie stijlvolle inrichting en je hebt de juiste sfeer te pakken.

Een mooi borstbeeld als blikvanger

Wil je een echte blikvanger in je huiskamer of in de studeerkamer? Dan kun je een mooi borstbeeld kopen. Dat kan vandaag de dag ook gewoon online bij een hierin gespecialiseerde winkel. Het borstbeeld kun je op een sokkel in een hoek van de kamer plaatsen, eventueel mooi aangelicht. Maar wist je dat je deze beelden ook prima in de tuin kunt zetten? Ze zijn namelijk goed bestand tegen weer en wind omdat ze worden gemaakt van beton.

Een mooie entree van de tuin

Twee identieke borstbeelden of een set die bij elkaar past kun je bijvoorbeeld gebruiken bij de ingang van de tuin te plaatsen. Of als je riant woont en een oprijlaan hebt kun je de beelden bij de entree van de oprijlaan plaatsen. Je kunt kiezen voor een borstbeeld van een bekende componist, maar ook voor een buste van een onbekende man of vrouw maar wel gemaakt in de stijl die jou aanspreekt.

Nog meer betonnen items voor in de tuin

In de tuin kun je ook prima betonnen items plaatsen, zoals mooie vogeldrinkschalen. Die zijn niet alleen mooi, je zorgt ook nog eens voor een drinkplaats voor de vogels. Ze zullen je er dankbaar voor zijn als het in de zomer langdurig niet regent. Maar ook in de winter kun je de vogels helpen door een drink- en voederplaats in te richten. Door de vogels de winter door te helpen met vers drinkwater, zaden en ander voedsel kunnen ze het jaar daarop weer voor nageslacht zorgen. Zo worden de soorten in stand gehouden. Dit is misschien niet voor alle vogelsoorten nodig, maar ook ogenschijnlijk veel voorkomende vogelrassen worden soms al bedreigd met uitsterven. Dus ook mussen, spreeuwen en merels kunnen best wat hulp van mensen gebruiken.