Een stralend interieur: creëer jouw happy place!

huis

Onnodig strooien met Engelse termen is niet iets dat wij bij de vleet doen. Maar je woonkamer moet toch de plek zijn waar jij helemaal op je gemak bent?

 

Dan is het wel zaak dat je hierin ook erg streng bent. Dat je de touwtjes in handen hebt – is dat niet het geval, dan breng je daar gauw verandering in. Het heeft geen zin om te gaan kniezen in een omgeving die niet (meer) bij je past. Ga mee met de tijd en leg je toe op kleuren, patronen en materialen die een glimlach op je gezicht toveren. En datzelfde geldt natuurlijk ook voor de invulling. De grote en kleine elementen bepalen namelijk voor een heel groot gedeelte de sfeer in huis.

 

Maar laten we niet al te ver op de zaken vooruit lopen. Eerst maar eens in volgorde zetten hoe je de metamorfose het beste aan kunt pakken. En raak niet in paniek wanneer je slechts een paar dingetjes wilt veranderen: dat kan ook gewoon. Maar afhankelijk van waar en hoe die wijziging plaats moet vinden, kan dit proces alsnog behoorlijk arbeidsintensief worden. Lees snel verder om te begrijpen wat we daar precies mee bedoelen.

Aan een beetje verandering is nog nooit iemand doodgegaan

Oké, letterlijk de zuurstof uit een kamer halen maakt visueel geen verschil maar kan voor de aanwezigen aldaar wel desastreuze gevol-

Ahem.

Sorry daarvoor. We zouden het even gaan hebben over kleine doch ingrijpende veranderingen. Denk je maar eens in: als alleen het behang, het plafond, kozijnen, deuren of een vloer moet worden vervangen, dan moet je een hoop weghalen. En tijdelijk elders stallen. Daarna zet je alles weer op z’n plek. Maar uiteindelijk is het dit allemaal waard.

Dus, heb je een kunststof vloer en moet er breed laminaat voor in de plaats? Gaat het behang eraf en moet de muur geschilderd? Wordt het hoog tijd voor beter geïsoleerde raamkozijnen? Dan heeft dit een tijdelijke weerslag op je woongenot. Je doet er heel verstandig aan om daar rekening mee te houden.

En wat zegt je portemonnee van dit hele verhaal?

Tja, dat is zeker een factor waar je rekening mee zult moeten gaan houden. Niet iedereen heeft zomaar de centen liggen om een hele verbouwing op touw te zetten. Maar in dat geval zul je de aanpak misschien in fases moeten uitvoeren. Begin bij wat de hoogste prioriteit heeft en werk het lijstje af. Bewaar projecten die niet heel belangrijk voor later of laat ze gewoon varen, dat kan ook. En mocht je nou nieuwe meubels nodig hebben, dan kun je bij de plaatselijke kringloop unieke tafels, stoelen, banken en kasten vinden die nog in perfecte staat zijn. Dergelijke modellen zijn nieuw vaak niet meer te vinden!