EEN ZWENKKRAAN, EFFICIËNT INZETTEN?

Waar vroeger vele zware werkstukken dagelijks en urenlang met vorkheftrucks of mankracht werden verplaatst, wordt de zwenkkraan nu effectief ingezett. Een (mobiele) kraan met een oneindig zwenkbereik van 360° heft lasten tot 250 kg. Gevaarlijke krampachtige acties behoren dankzij de zwenkkraan nu tot het verleden. Net als lange wachttijden en stilstand van medewerkers. Beschadigd materiaal wordt dankzij de zwenkkranen ook aanzienlijk gereduceerd.

EEN ZWENKKRAAN IS ONMISBAAR OP VELE WERKPLEKKEN

Een zwenkkraan kan dus worden gebruikt om de efficiëntie maar ook de veiligheid op de werkplek te verhogen. In veel werkgebieden is het noodzakelijk om zware lasten van A naar B te verplaatsen, ook in de productie. Ze maken het mogelijk om zware lasten te tillen, naar de plaats van bestemming te brengen en op de juiste plaats te plaatsen. Dit bespaart veel tijd en vooral ook veel kracht.

ZWENKKRANEN MAKEN HET WERK LICHTER ÉN GEMAKKELIJKER

Het monteren van machinedelen, het transporteren van ladingen of het produceren van goederen – zwenkkranen worden in al deze gevallen gebruikt. Ze maken het werk aanzienlijk gemakkelijker, vooral in productie- en fabricagehallen, omdat zware onderdelen of goederen vaak moeilijk met de blote hand te verplaatsen zijn. Het transport is eenvoudig met behulp van zwenkkranen. Ze zorgen ervoor dat alle onderdelen precies op de juiste plaats terechtkomen zonder dat ze beschadigd raken. Met de heffunctie van de geïnstalleerde elektrische kettingtakels worden de lasten veilig gehesen, naar de plaats van bestemming gezwenkt en daar voorzichtig neergelaten. Zwenkkranen kunnen ook zeer nuttig zijn bij het repareren of verbouwen van machines. Als machines in werkplaatsen of productiehallen eenmaal defect zijn of niet meer up-to-date zijn, kunnen de defecte of verouderde onderdelen gemakkelijk worden verwijderd en vervangen door nieuwe. Ze worden direct naar de juiste plaats getransporteerd en ter plaatse geïnstalleerd. De mobiele zwenkkranen zijn hiervoor bijzonder geschikt, omdat ze flexibel naar elke locatie kunnen worden verplaatst.

KEURING VERPLICHT

Hoe welkom deze hulpmiddelen ook zijn, ze moeten wél veilig en vertrouwd kunnen worden ingezet. Gelukkig zijn er jaarlijkse keuringen die door de gecertificeerde keurmeesters van EKH worden uitgevoerd. Alleen met een gekleurde datumsticker weet u zeker dat het apparaat veilig kan worden gebruikt.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*