Verkoop van een perceel

Sta jij op het punt om een perceel te verkopen? Bij een verkoop perceel komt in eerste instantie meer kijken dan mensen denken. Om deze reden is het goed om hiervan te voren goed op de hoogte van te zijn. In dit artikel zullen we meer informatie verstrekken waar je allemaal rekening mee moet houden als je op het punt staat om een perceel te verkopen. Mocht je nog additionele informatie nodig hebben, dan is het aan te raden om op een kadastrale website de benodigde informatie op te zoeken, maar als eerst waarom zou ik een kadastrale kaart raadplegen?

Het raadplegen van een kadastrale kaart

Ben jij op zoek naar een kadastrale kaart? Online kun je eenvoudig een kadastrale kaart vinden zoals kadastralekaart.com. Via deze website kun je eenvoudig in een oogopslag zien wat de kadastrale grenzen zijn van het perceel dat jij wilt verkopen. Hierdoor weet je in een oogopslag precies wat de perceeloppervlakte is die jij wilt verkopen.

Naast het perceeloppervlakte kan de kadastrale kaart je nog meer inzicht verschaffen. Zo kan de kadastrale kaart tegen betaling je meer informatie verschaffen over bijvoorbeeld appartementsrechten, vergunningsrechten, gemeente en zelfs de betreffende eigenaar. Kortom, hierdoor krijg jij als verkoper direct de belangrijkste informatie ter beschikking zodat jij deze kunt presenteren aan de potentiële koper. Naast dat het handig is voor de onderhandelingspositie is het ook handig voor jezelf om inzichtelijk te hebben hoe groot het betreffende perceel is.

Het bestemmingsplan? Lees dit!

Sta jij op het punt om een stuk perceel te verkopen? Dan is het altijd goed om te kijken wat het bestemmingsplan is. Op de website van kadastralekaart.com kun je dit eenvoudig terugvinden. Daarnaast kun je hier ook nog additionele informatie vinden die van belang zijn voor het kopen van een perceel. Deze informatie is over het algemeen wel tegen betaling, maar hierdoor weet je zeker dat je alle informatie verschaft die van belang is voor een koper. Mocht je deze informatie niet verschaffen, dan kan het voorkomen dat een koper van de koop afziet.

Kom over als een specialist bij het verkopen

Als jij een stuk perceel wilt verkopen, is het noodzakelijk dat je alle informatie weet die van noodzaak is om een stuk perceel te verkopen. Je zult namelijk direct de vraag krijgen wat de perceeloppervlakte is en mocht je dit niet weten, dan kom je onprofessioneel over waardoor de verkoopkans minder wordt.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*