Tips voor een groen kantoor

Tips voor een groen kantoor

Iedere ondernemer zou ernaar moeten streven om zijn of haar kantoor net dat beetje groener te willen maken. Aan planten op je werkplek zitten namelijk tal van voordelen. De belangrijkste voordelen hebben te maken met hoe je personeel zich voelt op kantoor. De productiviteit van je werknemers en alles wat daarbij hoort. Een belangrijk gegeven is dat blije werknemers meer werk verzetten. Er zijn een aantal goede manieren om ervoor te zorgen dat je kantoor groener wordt. Uiteraard houden we hierbij rekening met de investering ervan.

Een plant huren

Op werk moet gewerkt worden en dan hebben we geen tijd voor randzaken als de planten water geven. Ook kwekers en bedrijven aanverwant aan kwekers hebben dit gezien en geven je nu de mogelijkheid om een plant te huren. Je betaalt dan niet alleen voor de plant, maar ook van de verzorging hiervan. Elke twee weken of week (afhankelijk van de plant) komt er iemand langs om de planten te verzorgen. Grootste voordeel? Is de plant ziek of gaat deze dood, dan komt er gewoon een nieuwe. Nooit meer zorgen dus over wie de plant moet verzorgen of over dat de plant dood gaat. Gewoon simpelweg neerzetten en van genieten. 

Een groene muur

Een andere gave opkomende trend is de groene plantenwand voor kantoor. Veel van dit soort plantenwanden hebben een automatisch bevochtigingssysteem waardoor je nauwelijks om hoeft te kijken naar je planten. Logischerwijs zorgt dit ervoor dat je planten nagenoeg niet dood kunnen gaan. Een super voordeel is natuurlijk dat deze plantenwand ook bijna geen ruimte inneemt en toch een echte eyecatcher is op je kantoor. Je ziet de plantenwand vanuit iedere hoek. Wat je daarnaast ook veel ziet is dat bedrijven er vervolgens nog voor kiezen om hun logo in de plantenwand te verwerken. Meestal in NEON letters waardoor het logo er extra uitknalt.

Groene scheidingswanden

Een ander goed voorbeeld zijn de groene scheidingswanden met echte planten. Doordat deze smal zijn en verrijdbaar zijn deze groene plantenwanden extra functioneel. Daarnaast zorgen de planten voor absorptie van geluid. Dit zorgt ervoor dat je kantoortuin minder lawaaierig aanvoelt. 

Succes

Ik wens je veel succes met het groener maken van je kantoor met de tips uit deze blog.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*