Geen groene vingers, maar wel een mooie tuin?

onderhoudsvrije tuin artikel

Veel mensen kennen het probleem wel: Je moet er niet aan denken om te tuinieren, maar je houdt wel van een mooie en strakke tuin. Om je gelijk uit de droom te helpen: een tuin die volledig onderhoudsvrij is, bestaat niet. Wel kan je ervoor zorgen dat de tuin zoveel mogelijk onderhoudsarm maakt, zodat mensen die geen groene vingers hebben toch kunnen genieten van een mooie tuin. Om dit te bereiken geven we hierbij enkele tips voor een strakke tuin, zonder al te veel werk:

1. Zo min mogelijk bloemen en planten

Het grote nadeel als je geen aandacht aan bloemen planten besteed, is dat bloemen en planten lelijk worden, bladeren krijgen bruine vlekken, de bloemen gaan hangen en onkruid kan ongebreideld tussen je bloemen en planten groeien. Koop dus nooit bloemen en planten als je geen plezier beleefd aan het onderhoud ervan. Als je een tuin zonder bloemen en planten toch een beetje kaal vind, kan je ook kunstbloemen en kunstplanten plaatsen. Voordeel hiervan is dat je ze nooit hoeft te onderhouden en ze blijven altijd mooi.

2. Kunstgras

Een mooie tuin heeft natuurlijk een strak gazon. Mocht je een hekel hebben aan het maaien van het gras, verticuteren en bemesten, dan is kunstgras misschien de oplossing. Een kunstgazon kost ongeveer € 45,- tot € 75,- per vierkante meter. Dat is niet duur als je bedenkt dat kunstgras wel tien jaar meegaat en je hebt totaal geen onderhoud aan je gazon.

3. Schutting van hardhout

Ook zo’n hekel aan het onderhoud van je houten schutting? Kies dan een schutting van hardhout. Hardhout vergt namelijk minimale onderhoud en gaat veel langer mee.

4. Grind

Een ideaal middel om je tuin onderhoudsvrij te houden is om grind in je tuin te strooien. Daarnaast geeft het ook nog eens een luxe uitstraling. Leg onder het grind wel een worteldoek, om te voorkomen dat onkruid door het grind heen groeit.

5. Een groot terras

Als je een zo groot mogelijk terras hebt, hoef je zo min mogelijk tuinwerkzaamheden te doen. Het enigste klusje is, om groene alg aanslag te voorkomen, eens in de twee jaar het terras af te spuiten met een hogedrukreiniger.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*