Mechanische beveiliging van je bestelbus, de mogelijkheden

bestelbus

Het beveiligen van je bestelbus is tegenwoordig helaas een absolute must. Er verschijnen dan ook regelmatig nieuwsberichten in de media over dit probleem. Dieven hebben het niet alleen voorzien op je bestelbus zelf, maar ook op de waardevolle lading die in de laadruimte ligt. 

Met mechanisch beveiliging van je bestelbus kun je problemen niet 100% uitsluiten, maar je kunt het criminelen wel knap lastig maken. En daar is het natuurlijk om te doen. Maar wat zijn zoal de mogelijkheden om je bestelbus mechanisch te beveiligen? Lees verder en je weet het.

OBD beveiliging

Dit is één van de minst bekende vormen van mechanische beveiliging van bestelbussen. Maar wel een hele belangrijke. Via de OBD stekker kunnen criminelen namelijk nieuwe autosleutels inleren en met je bestelbus wegrijden. 

Het is dus zaak om ervoor te zorgen dat ze niet bij de OBD stekker kunnen komen. En daar kun je voor zorgen door een OBD slot te laten installeren. Een OBD slot kapselt de OBD stekker in. Wat ons betreft is dit slot een absolute must als het om de beveiliging van je bestelbus gaat.

Versnellingsbaksloten

Met versnellingsbaksloten voor bestelbussen blokkeer je de versnellingspook. Schakelen is daardoor niet meer mogelijk. Versnellingsbaksloten zijn dus ideaal om ervoor te zorgen dat criminelen er niet met je bestelbus vandoor kunnen gaan en een waardevolle aanvulling op het OBD slot. 

Veel ondernemers kiezen er dan ook voor om het OBD slot te combineren met een versnellingsbakslot. Maar nog beter is als je daarnaast ook een motorkapslot laat inbouwen.

Motorkapsloten

Met een motorkapslot zorg je voor extra goede beveiliging van de motorkap. Nu denk je misschien ‘op de motorkap zit toch al een slot?’. En ja, dat is ook zo. Maar het slot dat standaard aanwezig is, is niet zo sterk en relatief eenvoudig open te breken. 

Met als gevolg dat criminelen alle waardevolle onderdelen onder de motorkap kunnen stelen. Met een motorkapslot zorg je voor een vergrendeling van de motorkap op het moment dat het standaardslot is opengebroken.

Sloten in de laadruimte

Tot slot is er de laadruimte die beveiligd moet worden. Want zoals we bij de inleiding van dit artikel al aangaven, hebben dieven het vaak gemunt op de waardevolle lading die zich in de laadruimte bevindt.

De laadruimte kan worden beveiligd met sloten die vanuit de bestuurderscabine te bedienen zijn. Met een druk op de knop zet je alle sloten op slot en op die manier haal je ze ook weer van slot. 

Laadruimtebeveiliging is wat ons betreft met name van belang als er daadwerkelijk waardevolle spullen in de laadruimte liggen. Wanneer de laadruimte doorgaans leeg is of wanneer je ‘s morgens spullen inlaad en vervolgens direct op pad gaat naar de eindbestemming, is de beveiliging minder belangrijk. Mits je natuurlijk niet tijdens de rit de laadruimte onbeheerd achterlaat.

Schakel een professional in voor de montage van de mechanische beveiliging

Mechanische beveiliging moet op correcte wijze gemonteerd worden zodat de kans op sabotage zo klein mogelijk is. Daarom is het aan te raden om een professional in te schakelen die de sloten voor je monteert.