Grote verbouwing in je nieuwe huis? bespaar dan op de verhuizing!

verhuizing

Zeker bij een grote verbouwing in je nieuwe huis is het goed op te letten bij de uitgaven met betrekking op de verhuizing, dit kan bij een geen voorbereiding erg oplopen in de kosten wat je natuurlijk wilt vermijden. In deze blog vind je de tips om goedkoop verhuizen voor jou werkelijkheid te maken.

Planning

Als iets bij verhuizen wel cruciaal is, is het wel het maken van een planning. Hiermee hou je alles gecontroleerd en duidelijk. Zo voorkom je onnodige tijd verspillen of onzekerheid. Ook bij een juiste planning zul je niet tegen (onnodige) kosten aanlopen die jij niet ingecalculeerd had. Door een juiste planning kun jij goedkoop verhuizen.

Hulp van vrienden en familie

Zeker in het geval van een verhuizing is het zeer aan te raden je netwerk (familie en vrienden) in te schakelen die jou kunnen helpen bij het verhuizen. Voordeel hiervan is dat het gratis is en het, het verhuizen ook nog eens gezelliger maakt. Ook is het slim in je eigen omgeving te kijken of er iemand met bijvoorbeeld een busje is. Dit scheelt zeker aangezien je anders een verhuisbusje moet huren wat ook weer kan oplopen in de kosten.

Oude spullen weggooien

Het is erg aanbevolen alles wat je niet (meer) nodig hebt weg te gooien of weg te brengen naar een kringloop of iets waar mensen nog iets hebben aan jou spullen. Dit zorgt er ook voor dat je sneller kunt verhuizen aangezien je gewoon minder spullen hebt.

Zelf aan het werk

Zeker als je wilt besparen in de kosten is het goed zelf aan de slag te gaan. Zorg dat alle spullen alvast ingepakt en klaar zijn. Mocht je het namelijk uitbesteden aan student verhuizers hoeven ze het alleen maar van A naar B te brengen. Dit spaart dus erg uit in de kosten.

Financieel nadenken

Wat veel mensen vergeten is dat je niet alleen praktisch moet nadenken bij een verhuizing maar ook financieel. Hoeveel kost die verhuizing me? Waarop kan ik besparen? Let daarom op de volgende dingen:

  • Zoek een verhuisbedrijf in de buurt, dit zal namelijk besparen op de kilometers. Als je bijvoorbeeld in Rotterdam woont zoek dan een verhuisbedrijf in Rotterdam. Deze zullen je namelijk een betere prijs kunnen bieden dan een verhuisbedrijf in Limburg.
  • Goedkope verhuizers, het klinkt logisch maar is zo essentieel voor het besparen op je verhuizing.
  • Verhuis op een doordeweekse dag. Neem maar een doordeweekse dag vrij. Je zult zien dat het alsnog goedkoper zal zijn dan een zaterdag of zondag. Juist de weekend dagen zijn de duurste.
  • Gebruikte verhuisdozen zijn ook een optie en tip voor een goedkope verhuizing. Haal ze maar op marktplaats. Dit is zeker goedkoper dan dozen van een verhuisbedrijf of dozen nieuw te kopen.

Je ziet al dat je door zulke kleine maar logische tips al vele male goedkoper uit kan zijn met je verhuizing dan je denkt. Als je deze tips goed gelezen hebt en ook echt toepast zul je merken dat de verhuizing soepeler verloopt en goedkoper is.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*