Help. Hoe overleef ik een verbouwing?

hoe overleef ik een verbouwing

Eens in de zoveel tijd zit het er weer aan te komen: een verbouwing. Het eindresultaat van een verbouwing is natuurlijk waar je het voor doet, maar helaas moet er daarvoor natuurlijk echt geklust gaan worden. Vaak kijken mensen op tegen een (grotere) verbouwing omdat dit vaak veel tijd, geld en stress kost. Gelukkig hebben wij voor je een aantal tips geschreven waardoor je verbouwing een stuk rustiger zal worden.

Tip 1: Maak vooraf een goed plan

Het eerste wat je jezelf af moet vragen: Wat ga ik eigenlijk verbouwen, en ga ik eigenlijk wel verbouwen of ga ik renoveren? Bij een verbouwing vervang je iets, en bij een renovatie knap je iets op. Als je dus een keuken lelijk vindt en je geeft deze een nieuw likje verf spreken we van een renovatie maar geef je hem een andere kleur verf spreken we over een verbouwing.

Hierna ga je kijken naar wat voor professionals je hiervoor nodig hebt. Kan je alles zelf of zul je een aantal mensen in moeten huren? Zet dit allemaal goed op papier zodat het later allemaal duidelijk voor je is wie je moet inhuren en vooral ook wanneer je ze moet inhuren.

Zodra je de mensen hebt geregeld ga je kijken naar een planning. Wie moet wanneer klaar staan, en heb ik op de juiste dagen de juiste materialen om fatsoenlijk te kunnen verbouwen.

Uiteindelijk ga je kijken naar wat je allemaal nodig hebt voor je verbouwing. Je hebt dus vakmensen nodig, mensen die je eventueel kunnen helpen, tijd en materiaal. Mensen vergeet vaak dat er bij een verbouwing een hele hoop afval vrijkomt. Om deze reden is het aan te raden om een container te huren bij Regiocontainer. In deze afvalcontainer kan een hele hoop afval dat vrijkomt uit zo’n arbeidsintensieve verbouwing. Er zijn een hoop verschillende soorten containers, bekijk daarom goed welke container u nodig heeft. Zo zijn er de volgende containers:

  • Puin
  • Bouw- en sloopafval
  • Tuinafval
  • Zand en grond
  • Huisraad
  • Sloophout
  • Dakleer-bitumen

Kiest u voor een bouw- en sloopafval container dan heeft u keuze uit maten van 3 m³ t/m 40 m³.

Tip 2: Zorg dat het budget goed in kaart is

Zodra je een goed plan van aanpak hebt geschreven en bedacht kan je gaan kijken naar het budget dat je graag vrij wilt maken voor de verbouwing. Een verbouwing kost vaak meer dan verwacht, hou daarom altijd een marge in je achterhoofd en ga daar dan ook niet overheen als het hoger uitvalt dan verwacht. Zo nodig zou je eventueel een lening af kunnen sluiten voor de verbouwing.

Tip 3: Uitvoering

Zodra de verbouwing dichterbij komt zal je de planning erbij moeten pakken. Zorg dat je deze planning niet uit het oog verliest en hou de planning aan. Mocht er wat misgaan, raak dan niet in paniek maar ga flexibel om met de dingen die misgaan. Het komt vaak voor dat een planning toch niet zo loopt als gepland, door verschillende omstandigheden. Probeer ook altijd de ingehuurde vakmensen te vriend te houden, en ga om die reden ook niet met ze in discussie.

Zij hebben de expertise in huis dus vertrouw daar op. Als het goed is is je verbouwing geslaagd na dit stappenplan en kan je trots zijn op het eindresultaat!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*