Slotenmakertips voor uw inbraakpreventie

slotenmaker

Een woning beveiligen is steeds lastiger geworden! Dit komt onder meer door het geweld wat inbrekers vaker en in grotere mate gebruiken tijdens inbraken. Wanneer u opsporingsprogramma’s op televisie bekijkt, zult u al snel genoeg opmerken wat voor gevaarlijke situaties er tijdens inbraken kunnen ontstaan. Om een dergelijke situatie in uw eigen woning te voorkomen, is het belangrijk om uw woning op een zo efficiënt mogelijk wijze te beveiligen. Vaak gaat men ervan uit dat goede sloten alleen voldoende zijn om een inbraak tegen te gaan. Dit is echter niet het geval! In dit artikel geeft een ervaren slotenservice uit Ede u een aantal handige tips.

Tip 1: kies voor SKG-gecertificeerde sloten

Goede sloten vormen volgens deze slotenmaker wel de basis van een degelijke inbraakpreventie in huis. Kies bij het vervangen van uw huidige sloten altijd voor nieuwe, SKG-gecertificeerde sloten. Deze sloten zijn getest en veilig bevonden door een onafhankelijke organisatie. De SKG-rating van sloten loopt uiteen van 1-3 sterren en staat voor de mate van vertraging, die de sloten veroorzaken.

Tip 2: installeer een alarmsysteem in huis

Sloten maken het inbrekers zo lastig mogelijk om bij uw woning naar binnen te komen. Als de inbrekers eenmaal binnen zijn, hebben de sloten geen effect meer. Een alarmsysteem kan het op dat moment van de sloten overnemen. Tegenwoordig kunt u een alarmsysteem op maat samenstellen, zodat deze aansluit bij de beveiligingsrisico’s van uw woning. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van bewegingssensoren en magneetcontacten.

Tip 3: leg waardevolle spullen uit het zicht

Het klinkt als een simpele tip, maar toch gaat dit vaak fout! Het is erg belangrijk om inbrekers zo min mogelijk prikkels te geven om uw woning als doelwit te nemen. Dit doet u onder meer door waardevolle voorwerpen buiten het zicht te leggen. Denk aan tablets, dure sieraden, enzovoorts.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*