Het vinden van het juiste bitje bij een bepaalde schroef

Het vinden van het juiste bitje bij een bepaalde schroef is soms best lastig

Het vinden van het juiste bitje bij een bepaalde schroef is soms best lastig. Er zijn voor bepaalde klussen, bepaalde type bitjes het meest geschikt. In deze blog leggen wij uit welk bitje het beste gebruikt kan worden bij diverse werkzaamheden. Het assortiment van MK-Fix heeft ook een complete bit set in haar assortiment, zodat je altijd het juiste bitje bij de hand hebt!

Verschillende schroeven en bitjes

Het is belangrijk om te weten welke verschillende soorten bitjes er zijn. De meest voorkomende staan hieronder op een rij:

  • De inbusschroef: Deze schroef heeft 6 hoeken. Veel meubelzaken zoals bijvoorbeeld IKEA gebruiken deze schroeven met regelmaat. Zij gebruiken deze schroeven veelal bij het in elkaar zetten van meubelen. Een imbus sleutel KEA gebruikt ze dan ook om bijna al hun meubels in elkaar te zetten. Het is belangrijk dat je het juiste bitje gebruikt, anders draai je de schroef misschien te ver door en beschadig je het bitje of de schroef.
  • De kruiskop: Dit is de meest gebruikte schroef in ons land. Iedereen heeft deze wel eens gezien. Het vinden van een bitje voor deze schroef is dan ook niet zo moeilijk. Het is belangrijk dat je een kruis terug ziet in het bitje. Bekijk ons grote assortiment bitjes en vind het bitje dat past bij jou klus!
  • De sleufkop: De sleuf-, gleuf- of platkop schroef is de simpelste variant en wordt tegenwoordig minder vaak gebruikt. Dit komt omdat de schroef slechte grip biedt. Kies voor het juiste bitje dat perfect aansluit op de kop. Dit verbeterd de grip en garandeert beter resultaat.
  • De torx schroef: Torx schroeven worden veelal gebruikt voor zware werkzaamheden en zijn goed te herkennen aan de ster-vorm in de kop. De grip van deze schroef is erg goed waardoor deze schroef zware belasting aan kan.

Op alles voorbereid met een bitset

Om het jezelf makkelijk te maken is het verstandig om een bitset aan te schaffen, zo heb je voor elke schroef het juiste bitje.

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*