Hoe werkt een professionele tapijtreiniging?

tapijt reinigen

Als je een hardnekkige vlek op je nieuwe tapijt hebt, of je na jarenlang lopen over je tapijt een vale kleur tapijt hebt, is het tijd voor een reiniging. Je kan natuurlijk zelf aan de slag met huis- tuin- en keukenmiddelen, maar er bestaat een grote kans dat je de vlek alleen maar erger maakt. Het is dus aan te raden om een professioneel bedrijf in te huren dat gespecialiseerd is in tapijtreiniging. Hoe zij te werk gaan leggen we je hieronder uit.

De Bonnetmethode

De eerste methode die wordt gebruikt bij het professioneel reinigen van de vloerbedekking is de Bonnetmethode. Deze methode bestaat uit twee stappen. De stappen benoemen we hieronder.

  • Ten eerste wordt de vloerbedekking gereinigd met een speciaal schoonmaakmiddel. Dit wordt over de hele vloerbedekking verspreid en moet even intrekken zodat het vuil loskomt.
  • Vervolgens wordt met een schrobmachine het losgekomen vuil verwijderd. Dit wordt opgenomen uit het tapijt met een schrobmachine waarop een katoenen pad of een pad van microvezel zit.

Vervolgens hoeft uw vloerbedekking alleen nog op te drogen. Bij deze methode wordt alleen de oppervlakte gereinigd dus de bonnetmethode is vooral geschikt als u een milde reiniging wil laten uitvoeren omdat uw tapijt een beetje vaal is geworden.

De Truck-mount methode

Deze manier van reinigen heeft zijn naam te danken aan het feit dat er een bus nodig is om deze reiniging uit te voeren. De bus wordt gebruikt om vermogen en shampoo te leveren tijdens de tapijtreiniging. De wijze waarop de reiniging wordt uitgevoerd is door met hoge waterdruk het tapijt te reinigen. Daarnaast wordt er samen met het water ook reinigingsmiddel met hoge druk in het tapijt gespoten en naderhand wordt er nog een vacuüm techniek toegepast om al het vuil uit uw tapijt te trekken. Deze manier van reinigen zorgt ervoor dat het tapijt ook van binnenuit gereinigd is. Zo kan je weer lang vooruit met een mooie vloerbedekking.

Een nadeel van deze manier van reinigen is dat het lang duurt voordat je hele vloerbedekking droog is. Dat wordt echter goedgemaakt doordat je lange tijd na de reiniging nog van je schone tapijt kan genieten. Als je bijvoorbeeld een wijnvlek in je witte tapijt hebt, zorgt deze methode ervoor dat je daar niets meer van ziet. Je hoeft dan geen nieuw tapijt te kopen.

Andere services

Als je bezig bent met een grote schoonmaak van je huis, kan een professioneel tapijtreinigingsbedrijf vaak ook andere schoonmaaktaken voor je uitvoeren zodat gelijk je hele huis als nieuw is. Het is bijvoorbeeld mogelijk om uw bankstel te reinigen of verschillende stoelen en de trap. Daardoor hoeft u niet zelf aan de slag met middeltjes die slechts een beetje helpen. Eveneens zorgt deze professionele reiniging ervoor dat u weer jarenlang vooruit kunt met dezelfde meubels en vloerbedekking. Uiteindelijk scheelt dat enorm in de kosten ten opzichte van nieuwe vloerbedekking en meubels. Wij raden daarom aan om eens te oriënteren op het gebied van professionele reiniging.

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*