Verbouwen: terug naar de basis

verbouwen

Een verbouwing in huis kan verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat je een nieuwe woning hebt aangekocht en een aantal zaken naar je smaak wil maken. Of wellicht woon je er al jaren, en zijn er een aantal grondige renovaties nodig. Of wil je juist vertrekken, maar maakt een verbouwing de waarde van je woning vele malen hoger? Wat de reden ook is, in dit artikel geven we je een aantal handige tips om rekening mee te houden.

Zelf doen of uitbesteden

De eerste keuze waar je in eerste instantie voor staat, is of dat je je verbouwing zelf regelt of uitbesteedt. Dit is natuurlijk afhankelijk van een aantal facetten. Wat wil je precies aanpakken? En kun je dat überhaupt zelf (en eventueel met hulp van handige vrienden)? Sommige zaken zijn te groots om zelf te doen en vereisen eventueel vakwerk, kennis en ervaring. In dat geval is het het beste om het uit te besteden. Maar ook is dit natuurlijk afhankelijk van je budget. Keuzes…

Planning

Wat je ook gaat doen, maak voor jezelf een goede en duidelijke planning. Bedenk wat je wil en moet doen, bedenk wat de kosten hiervan zullen zijn en bedenk ook vooral wat handig is om eerst te doen. Niet slim om bijvoorbeeld eerst een gloednieuwe vloer te leggen en daarna de muren te gaan stucen of verven. En moet de stroom of het water tijdelijk worden afgesloten? Bedenk goed wanneer je dat het beste kunt doen.

Terug naar de basis

Maar waar werk je dan precies naartoe met zo’n verbouwing? Het is slim om terug te gaan naar de basis. Een strakke basis zorgt ervoor dat je in de toekomst alle kanten op kunt. Zeker wanneer het is om je woning te verkopen, is dat aan te raden. Na een woning waardebepaling zul je zien dat je huis op de markt een stuk meer waard is. Ook voor jezelf is dit een goed idee, zodat je gemakkelijk kunt switchen met gave nieuwe woontrends.

Hoe doe je dat dan precies?

Hoe zorg je precies voor een strakke basis? Een strakke basis zit hem in eerste instantie in de keuze voor je vloer en muren. Een muurtje is gemakkelijk en regelmatig te verven, maar een andere vloer kies je niet zomaar. Een goede keuze is dan bijvoorbeeld een gietvloer, omdat deze erg duurzaam is én een goede basis is voor eigenlijk iedere woonstijl.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*