Klopboormachine of boorhamer: welke heb jij nodig?

klopboormachine of boorhamer

Wat is het verschil tussen een klopboormachine en een boorhamer? Dat is een belangrijke vraag om te stellen als je zoekt naar een apparaat waarmee je kan klussen in huis. Voor een klopboormachine geldt dat dit apparaat een kloppende beweging maakt. Achter de boorkop is namelijk een ronde schijf gemonteerd met twee ronde schijven aan tanden, waarmee je een roterende beweging kan maken. Dit produceert een sterke trilling, waarmee je een steen kunt slopen. Je kunt ook kiezen voor een pneumatische boorhamer, dit apparaat is namelijk geschikt voor het uitvoeren van meerdere klussen. 

Het principe van een boorhamer

Met een boorhamer kun je boren, dwars door hout, beton en kunststof heen. Het verschil tussen een boorhamer en een klopboor heeft te maken met de slagkracht. Bij een boorhamer wordt de slag direct overgebracht op de boor, waardoor de kracht vele malen groter is. Voor klussen waarbij grote mechanische krachten gebruikt moeten worden, is een boorhamer het meest geschikt. Bij zwaar werk kan een boorhamer ervoor zorgen dat het werk een stuk makkelijker wordt gemaakt en je binnen een korte tijd klaar bent met het uitvoeren van de klus. Bekijk als je dat wilt het aanbod aan machines bij Duspra.nl.

Overeenkomsten en verschillen

De overeenkomst tussen een boorhamer en een klopboor is dat je beide apparaten meestal nodig zal hebben voor het uitvoeren van een klus. De beide apparaten zijn erg handig bij het verbouwen van een woning of een verhuizing. Het verschil tussen beide apparaten ligt voornamelijk in het al eerder genoemde principe van slagkracht, maar ook in het feit dat een klopboor voorzien is van snelspanboorkop. Dit is een kop waar vrijwel alle boortjes in passen, wat bijzonder handig is voor tijdens het klussen. 

Keuze maken

Bij het maken van een keuze voor een bepaald apparaat is het belangrijk om na te denken over de zwaarte van de klus die je gaat uitvoeren. Vervolgens kun je op basis van de prijs en de kwaliteit van het product een keuze maken. Lees de informatie door die over een product wordt gegeven en kies voor een betrouwbare leverancier van kwalitatieve apparaten.