Tips om de juiste haardset te vinden!

Tips om de juiste haardset te vinden!

Om een woning gezellig te maken kun je kiezen voor een open haard. Hierbij heb je een bepaalde ruimte in je woning waar er vuur is. Dit geeft naast gezelligheid ook nog eens een heerlijke warmte. Om het vuur goed te kunnen stoken, kun je haard gereedschap gebruiken. Maar hoe kies je de juiste haardset? Lees er hieronder meer over!

Wat is een haardset?

In sommige woning heb je een open haard. Hierin kun je verschillende houtblokken leggen die je aan kunt zetten. Hierdoor creëer je vuur en kun je genieten van veel gezelligheid en warmte. Belangrijk is dat je hierbij een haardset gebruikt. Door middel van de haardset kun je het vuur goed opstoken, maar daarnaast ook handig opruimen. Dit is dus bij een open haard zeker niet te ontbreken. 

Tip 1: Kies het benodigde haard gereedschap

Wanneer je de keuze gaat maken voor de juiste Haardsets, wil je natuurlijk wel weten wat je ook daadwerkelijk nodig hebt. Hierbij kun je denken aan een haardtang. Deze heb je eigenlijk altijd nodig wanneer je een open haard gaat gebruiken. Daarnaast kan een pook ook heel handig zijn, maar hier kun je bijvoorbeeld ook een franse haard tang of een blaaspijp voor gebruiken. Hoewel je de blaaspijp ook voor pook kan gebruiken, is deze lastig te vinden. Wel is het noodzakelijk een van deze drie middelen van de set in huis te halen. Hierdoor kun je namelijk zorgen voor een goede aslaag bij de haard.

Tip 2: Kies op eigen smaak

Je hebt erg veel verschillende soorten haardsets. Je kunt natuurlijk kiezen voor een standaard set, maar daarnaast kun je ook gaan mixen en matchen. Hierbij kun je verschillende stijlen samenvoegen. Dit kan een erg apart en uniek beeld geven bij de open haard. Daarnaast kan een haardset ook weer erg leuk zijn. Hierbij heb je echt een stijl die je aan kunt houden. Wanneer je voor een haardset gaat, moet je deze in een keer aanschaffen. Bij mix en match kun je de verschillende middelen apart van elkaar aanschaffen. 

Tip 3: Wel of geen opvallende haardset?

Wanneer je een keuze voor een nieuwe haardset moet maken, kan het best lastig zijn de juiste keuze te maken. Zo kan een haardset aardig opvallen, wat heel leuk kan zijn. Toch hoeft het voor veel mensen niet op te vallen. De haard valt immers toch al op wanneer het vuur aanstaat. Wanneer je de haard minder mooi vindt, kun je het met een mooie haardset wel goed compenseren. Het is belangrijk goed te kijken naar de verschillende maten en te luisteren naar je gevoel. 

Tip 4: Passende stijl

De haard is gemaakt in een bepaalde stijl. Hierbij kun je de keuze maken om een bijpassende haardset aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een erg moderne haard. Wanneer je hier erg klassieke haardset bij zou doen, kan het al snel een gekke combinatie worden. Toch kan het ook juist goed uitpakken. Hierbij is het belangrijk dat je goed kijkt naar wat je mooi vindt en wat bij elkaar past. Wanneer je hier zelf niet uitkomt, kun je altijd mensen uit je omgeving om hulp vragen.