Welke soorten telescoopladders zijn er?

soorten telescoopladders

Hoewel de naam doet vermoeden dat je ermee de ruimte in kunt kijken, heeft een telescoopladder niets met een traditionele telescoop te maken. het slaat op de telescopische functie van de trap, oftewel het kunnen in- en uitschuiven van de losse onderdelen van de trap. Kijk bijvoorbeeld eens naar de telescoopladders van ALDORR: deze ladders nemen weinig ruimte in, zijn erg licht van gewicht en daardoor makkelijk te vervoeren. Nog een voordeel zijn het grote aantal soorten. alleen: welke soorten zijn er allemaal?

Rechte telescoopladder

De meest voorkomende variant is deze rechte telescoopladder. Deze ladder lijkt nog het meest op een reguliere ladder wanneer deze helemaal is uitgeschoven. De ladder staat namelijk niet op zichzelf, maar dient met de bovenkant tegen iets aangezet te worden voor stabiliteit. 

Combinatieladder

Bij een combinatieladder worden twee losse ladders aan elkaar bevestigd door middel van een scharnier. Door dit scharnier en daarmee de losse ladders uit te klappen, kan deze trap op zichzelf blijven staan. Zo hoef je deze combinatieladder dus niet tegen een ander voorwerp aan te zetten. Dat maakt deze trap enorm geschikt voor binnen, bijvoorbeeld wanneer je een lamp wilt vervangen. Om die reden laat een combinatieladder zich het beste vergelijken met een keukentrap, al kun je deze combinatieladder aan beide kanten gebruiken. Zo kun je dus zelf kiezen of je wat hoger of wat lager wilt staan, wat bij een keukentrap vaak niet mogelijk is.

Platformladder

Een platformladder is vooral een brede ladder, waarop je zelfs wat van links naar rechts kunt lopen. Het platform waarop je staat in inklapbaar, net zoals de poten. De poten zijn ook in en uit te schuiven, waardoor de platformladder aan te passen is naar de gewenste hoogte. ook deze trap wordt met name veel binnenshuis gebruikt. Moet je bijvoorbeeld een plafond met een grotere oppervlakte onder handen nemen, is het handig dat je niet telkens je ladder hoeft te verplaatsen. Tegelijkertijd kun je het platform ook gebruiken als een soort werkbank, wat de platformladder multifunctioneel maakt.

Alle vormen telescoopladders zijn verkrijgbaar in meerdere maten, zodat er altijd een passende lengte voor jou bij zit. Wil je overzichtelijk op een rijtje hebben welke ladders er allemaal zijn? Neem dan zeker eens een kijkje bij alle ladders van ALDORR. Voor elke klus vind je in hun collectie een geschikte ladder.