Stijlvolle kunststof vloer in huis halen?

Een mooie vloer aanbrengen in huis wordt tegenwoordig steeds makkelijker. Een gietvloer is vaak al binnen een dag aangebracht en qua afwerking is vrijwel alles mogelijk. Iedere kleur die je kan bedenken en het is ook mogelijk om een afbeelding of een patroon in de vloer te verwerken. Dit is niet alleen ideaal voor bedrijven, maar ook steeds meer particulieren stappen over op een gietvloer.

De voordelen van een gietvloer op een rijtje

De meeste mensen kiezen ervoor om een gietvloer in huis te halen omdat deze vloeren een stuk langer meegaan dan andere type vloeren. Een gietvloer kan tot wel 10 keer zo lang meegaan als een houten vloer bijvoorbeeld. De eerste investering is wellicht relatief hoog, uiteindelijk verdien je die dus eenvoudig terug als je het over de jaren spreidt. Met een beetje geluk hoef je nooit weer een nieuwe vloer aan te laten brengen! Ontstaat er toch een kleine beschadiging? Bijvoorbeeld omdat er iets gevallen is op de vloer? Dan is dit eenvoudig te herstellen door een vakman op het gebied van gietvloeren met bijvoorbeeld Mapei.

Een ander groot voordeel is het onderhoud van de gegoten vloer. Hier hoef je niet veel tijd aan te besteden. Af en toe de vloer stofzuigen en er een dweil overheen halen en de gietvloer blijft in een uitstekende staat. Een gietvloer als keukenvloer is dus erg gebruiksvriendelijk, na het koken is de vloer gemakkelijk schoon te maken.

Gietvloer op maat laten maken

Wanneer je een kunststofvloer laat  gieten dan heb je volledig de controle over de uiteindelijke uitstraling, hoe de vloer eruit komt te zien. Je kan kiezen uit vrijwel alle kleuren van de regenboog. Maar sommige mensen kiezen er ook voor om een patroon of een afbeelding in de vloer aan te laten brengen bijvoorbeeld. Wanneer je een offerte opvraagt bij een gietvloer bedrijf gaat het vooral om het aantal vierkante meters, want qua uitvoering is vrijwel alles wel mogelijk.

Kies een vakman op het gebied van gietvloeren

Gietvloeren worden steeds populairder, maar het zorgt er ook voor dat er steeds meer aanbieders bijkomen. En dit is gunstig voor de consument, want naarmate de concurrentie toeneemt, dalen de prijzen. Het wordt daarom steeds interessanter om een gietvloer in huis te halen. Daarbij moeten we wel als kanttekening opmerken, de vele verschillende aanbieders zijn soms lastig te onderscheiden. Het is daarom belangrijk om van tevoren een lijstje op te stellen van de wensen en de verschillende gietvloer bedrijven met elkaar te vergelijken op kwaliteit en prijs . Kies een vakman die het juiste ontwerp heeft en het project binnen budget kan uitvoeren.