Strakke, moderne keukens voor in jouw woning

keuken

Wanneer je ervoor hebt gekozen om in je huis gebruik te maken van een strak, modern interieur spreekt het voor zich dat je die stijl ook graag zal willen doortrekken tot in je keuken. De keuken is vandaag de dag dan ook veel meer dan enkel en alleen maar de ruimte waarin je gerechten gaat bereiden. De keuken is meer dan ooit uitgegroeid tot een soort van sociale ontmoetingsplaats waar je graag niet alleen vrienden, maar ook familie in ontvangt. Strakke, moderne keukens zijn een ware streling voor het oog en ogen bovendien ook nog eens altijd bijzonder stijlvol en chique. Klinkt dit bij jou ook als muziek in de oren? Lees dan snel verder en ontdek of moderne keukens ook in de lijn van jouw verwachtingen kunnen liggen!

 

  • Welke kleuren hanteren in moderne keukens?

 

Eén van de eerste keuzes waar je voor zal komen te staan bij het vormgeven van een moderne keuken heeft te maken met het kleurgebruik. Wat dit betreft kan je ervoor kiezen om een keuze te maken uit tal van verschillende mogelijkheden. Denk hierbij aan onder meer: 

 

  • Het gebruik van wit om een kleine keuken ruimer te laten ogen; 
  • Het gebruik van zwart voor een moderne keuken met een extra speciale uitstraling; 
  • Het gebruik van opvallende kleuren voor een moderne keuken met extra touch; 

 

De kleuren die toegepast kunnen worden in moderne keukens kunnen dus in de praktijk sterk uiteenlopend zijn. In het merendeel van de gevallen kan er echter worden vastgesteld dat veel mensen nog altijd de voorkeur geven aan het gebruik van wit, eventueel zelfs in combinatie met zwart. Ook de keuze voor opvallende kleuren zoals bijvoorbeeld rood, blauw en groen kan interessant zijn, alleen moet je er dan wel voor zorgen dat je deze goed overweegt. De kleur in een moderne (hoogglans) keuken kan immers niet zo eenvoudig worden veranderd.

 

Ontdek Color Concept van Superkeukens en combineer eindeloos in modellen, kleuren, materialen en afwerking!

 

  • Een greeploos design is altijd een goede keuze 

 

Bij het realiseren van moderne keukens wordt er in de praktijk erg vaak voor gekozen om gebruik te maken van een kastopstelling met een greeploos design. Dit zorgt ervoor dat je kan rekenen op een aantal interessante voordelen. In eerste instantie wordt de aanblik van de tuin bijvoorbeeld niet beïnvloed door storende objecten aan de kastdeuren. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk zo dat het systeem van greeploze kasten door de jaren heen ook aanzienlijk is verbeterd. Daar waar het systeem vroeger nog wel eens snel stuk wou gaan is dat tegenwoordig helemaal niet langer het geval. Bij moderne keukens is de keuze voor een greeploos design dan ook bij veel mensen al snel gemaakt. 

 

  • Denk ook goed na over de verlichting

 

Last but not least is het bij de realisatie van moderne keukens ook altijd belangrijk om je even te verdiepen in de verschillende mogelijkheden die voor handen zijn op vlak van verlichting. Het spreekt voor zich dat er in een keuken met een moderne vormgeving in het merendeel van de gevallen wordt gekozen om gebruik te maken van sfeervolle LED-verlichting. Dergelijke verlichting kan eenvoudig in verschillende delen van de keuken worden geïntegreerd zonder dat ze een storend effect creëert. Kunnen genieten van een sfeervolle verlichting gecombineerd met een minder energieverbruik? Het kan door te kiezen voor LED-verlichting!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*