Tips om een rotstuin aan te leggen

Een rotstuin gaat al heel lang mee, maar is de afgelopen 20 jaar pas echt populair geworden in het westen. De rotstuin trend is overgewaaid vanuit Japan, die schitterende rotstuinen hebben. Maar het aanleggen van een rotstuin is zo simpel nog niet, zeker als je het er mooi uit wilt laten zien. Niet elke plant groeit goed tussen rotsen en stenen moeten op een mooie, natuurlijke manier aangelegd worden. Wil je dit goed regelen, moet je echt goed letten op elk detail zodat het er mooi uit komt te zien. Maar geen nood, in dit artikel geeft boumans je een aantal tips hoe jij zelf een mooie rotstuin aan kan leggen. Hopelijk kan je er wat mee!

Beplanting voor een rotstuin

Voor de beplanting moet je allereerst kijken naar wat voor planten je wilt. Goede opties voor winterharde planten zijn planten als de rotsheide, hoornbloem of de andromeda. Wil je ook niet winterharde plantjes erbij hebben zijn de reigersbek of aloe vera leuke opties om uit te kiezen. Zorgen bij het planten van de plantjes dat je de planten niet onder de rots doet. Naast dat de planten water nodig hebben is het ook belangrijk dat ze lucht krijgen zodat ze kunnen groeien. Hou er bij je ontwerp ook rekening mee dat je plantjes vol in de zon staan en niet in de schaduw. 

Welke stenen en keien heb je nodig

Er zijn 2 opties voor de stenen die je kan kiezen; sierkeien/stenen en muurstenen. De muurstenen kunnen ook vervangen worden voor sierkeien voor het bouwen van een leuk muurtje. De sierkeien zijn echter essentieel om de rotstuin mee te versieren. Bij een grotere tuin kan je ook gebruikmaken van natuurstenen. Als bodembedekking kan je het best gaan voor kiezelsteentjes. 

 

Heb je wel interesse in een rotstuin maar niet de tijd of zin om hem zelf aan te leggen? Neem dan eens een kijkje op boumanshoveniers.nl. Zij kunnen je verder helpen met het laten aanleggen van je tuin.