Tips voor het installeren van dubbel glas

Waar vroeger enkel glas de standaard was, is het tegenwoordig nog maar in zo’n 14,1% van de huizen te vinden. Dit komt door de opkomst van dubbel glas en triple glas, wat beter isoleert en op lange termijn ook een beter rendement heeft dan enkel glas. Kortom; dubbel glas is niet meer weg te denken uit Nederland. Hoewel dubbel glas tot 20 jaar mee gaat, moet het toch vervangen worden. Maar hoe doe je dit eigenlijk? Hoe kan je zelf dubbelglas installeren in je huis? In dit artikel geeft een glaszetter uit Leiden je een aantal tips hoe je zelf dubbelglas kan installeren. Let wel op; je kan snel fouten maken tijdens het plaatsen waardoor het glas sneller lek raakt. Als je niet zeker van je zaak bent is het dus verstandig om het uit je handen te laten nemen door een glaszetter. 

Stappenplan installeren dubbelglas

Allereerst is het belangrijk om te meten hoe groot de glasplaat is die je nodig hebt. Dit doe je door de spooning van links naar rechts te meten en hier zo’n vijf millimeter van af te rekenen. Vervolgens is het tijd om het glas los te snijden. Doe dit met uiterste voorzichtigheid en plaats een dekzeil onder de plek waar je het raam gaat vervangen, om ongelukken te voorkomen. Snij het glas los, verwijder de latten en neem vervolgens met uiterste voorzichtigheid het glas eruit. Dit eenmaal gelukt moet je oude kit kit verwijderen, maak je de spooning schoon en moet je nieuwe schuimbanden plaatsen. Vervolgens plaats je 2 kunststof blokjes en kan je het glas erin plaatsen. 

Zorg dat je jezelf van te voren goed inleest zodat je precies weet hoe je zelf je glas kunt installeren. Bij twijfel is het verstandig om het over te laten aan een professionele glaszetter.