Waarom dubbel glas een goede investering is

Dubbel glas is al geruime tijd een begrip in Nederland onder de nieuwere woningen. Toch zijn er nog altijd ontzettend veel huizen die alleen over enkel glas beschikken. Dit gaat veelal om huizen die voor 1970 gebouwd zijn. Dit zorgt niet alleen voor tocht binnenshuis, maar ook voor dat de stookkosten een stuk hoger kunnen uitvallen dan gewenst. Op lange termijn is dubbel glas dan ook een investering die het dubbel en dwars waard is. Maar wat zijn de voordelen eigenlijk van dubbel glas? En is dubbel glas de investering waard ten opzichte van enkel glas? In dit artikel worden alle voordelen van dubbel glas benoemd door een glashandel in Schiedam met onderbouwing waarom dubbel glas de investering waard is ten opzichte van enkel glas.

Betere isolatie

De belangrijkste reden om voor dubbel glas te kiezen is toch wel dat dubbel glas beter isoleert dan enkel glas. Allereerst zorgt het ervoor dat er minder tocht je huis binnenkomt. Dit maakt je temperatuur in huis een stuk aangenamer door heel het huis door. Warmte sijpelt daarnaast ook minder snel naar buiten waardoor de warmte binnenshuis blijft. Doordat de warmte binnenshuis wordt gehouden hoef je minder te stoken om je huis warm te houden. Per jaar bespaar je hier op een gemiddelde woning van 20 m2 zo’n 250 euro per jaar op. Op lange termijn betaalt deze investering zich dan ook uit, doordat je minder kwijt bent aan stookkosten. Naast dit alles zorgt een betere isolatie ook nog voor een extra voordeel; minder geluidsoverlast. Naast warmte wordt ook geluid beter geïsoleerd waardoor je een stuk minder geluid van buitenshuis hoort. 

Op zoek naar meer informatie over welke soorten glazen er zijn en wat de voordelen van verschillende soorten glazen zijn? Neem eens een kijkje op daniglas.nl