Tips voor het kopen van werkschoenen in de bouw

werkschoenen in de bouw

De juiste werkkleding in de bouw is ontzettend belangrijk voor de juiste bescherming van je lichaam. Werkkleding bestaat meestal uit een werkbroek, overall, thermokleding en veiligheidsschoenen. In dit artikel gaan we dieper in op het belang van goede werkschoenen in de bouw. Daarnaast geven we handige tips voor het kopen van de juiste werkschoenen.

Het belang van goede werkschoenen

De juiste werkkleding in de bouw is natuurlijk heel belangrijk, maar het belangrijkste zijn goede werkschoenen. Het belang van werkschoenen wordt nog wel eens vergeten. Dat terwijl werkschoenen ontzettend belangrijk zijn voor de veiligheid en het werkplezier op de bouw.

 

In de bouw ben je de hele dag fysiek aan het werk in een omgeving waarin een ongeluk in een klein hoekje zit. De juiste bescherming van je voeten is dan ook van groot belang. Verder is het comfort ontzettend belangrijk. Zitten werkschoenen te groot? Dan gaan je voeten schuiven. Dit kan zweetvoeten en blaren veroorzaken. Op het moment dat werkschoenen te krap zitten, dan gaan ze knellen. Kortom, draag je niet de juiste werkschoenen? Dan veroorzaakt dit mogelijk pijnlijke voeten en vermoeidheid. Dat is natuurlijk ontzettend vervelend en kan gevolgen hebben op je gezondheid.

Tips voor het kopen van de juiste werkschoenen

Tip 1. Perfecte pasvorm

Geen voet is hetzelfde. Daarom is het ontzettend belangrijk om op zoek te gaan naar schoeisel dat een perfecte pasvorm heeft. Ook kan het zijn dat de juiste maat per voet verschilt, waardoor het nog belangrijker is om te zoeken naar werkschoenen die perfect om je voeten passen. Werkschoenen moeten echt als gegoten zitten en een hoog draagcomfort hebben, zodat je zonder pijnlijke voeten kunt werken. Zoek je werkschoenen met een goede pasvorm? Dan zijn de werkschoenen van HKS een absolute aanrader!

Tip 2. Juiste veiligheidsklasse

Werkschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende veiligheidsklassen. Veiligheidsschoenen in de bouw moeten voldoen aan de veiligheidsklasse S3. Deze S3 werkschoenen staan bekend om extra beschermende eigenschappen, zoals een beschermende neus en een onpenetreerbare tussenzool.

Tip 3. Draag werksokken

Een goede werkschoen is pas écht een goede werkschoen op het moment dat je er de juiste werksokken in draagt. Draag daarom werkschoenen passend bij de omstandigheden. Is het buiten koud? Draag dan dikke werkschoenen die je voeten warm houden. Is het warm buiten? Zorg dan werkschoenen die zorgen voor verkoeling en met vochtafdrijvende eigenschappen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*