Vloercoating zelf aanbrengen? Dit heb je nodig

Steeds meer mensen zijn op zoek naar een manier om een vloer niet alleen goedkoop af te werken maar ook praktisch. Door de ondergrond te creëren die geen vocht doorlaat en eenvoudig schoon te maken is. Dit resultaat kan je bereiken door te investeren in een gietvloer, of een dunnere vloercoating variant. In de meeste gevallen is het raadzaam om hiervoor een specialist in te schakelen maar als u beschikt over de juiste benodigdheden dan kunt u het ook zelf doen. Vandaag duiken we dieper in de mogelijkheden om zelf een vloercoating ondergrond aan te brengen.

De juiste materialen

Vloercoating is een materiaal dat gemaakt is van kunststof. Het wordt ook wel epoxy vloercoating genoemd. Het wordt vaak als bovenste laag op een bestaande ondergrond toegepast om een vloer slijtvast, bestendig tegen vocht en praktisch te maken. Een vloer voorzien van een coating is namelijk zeer eenvoudig schoon te maken. Naast de materialen om de vloer aan te brengen moet er eerst een primer aangebracht worden zodat de nieuwe vloer goed kan hechten. Vergeet ook niet om de ondergrond geheel stofvrij en schoon te maken.

De juiste gereedschappen

Nadat de ondergrond voorbereid is wordt de vloercoating gemengd zodat deze straks in een keer eenvoudig aangebracht kan worden. Het mengen doe je met een beton mengen, daarnaast is het handig om te beschikken over een roller om de vloercoating gelijkmatig op de vloer aan te brengen. 

Een handleiding en ervaring

Voordat je vloercoating gaat aanbrengen raden we je aan om het eerst op een klein stukje uit te proberen. Als dat goed gaat kan je hetzelfde principe op een groter oppervlak toepassen. Wanneer de materialen voor vloercoating aanschaft via de link in dit artikel ontvang je daarbij ook een handleiding en enkele handige video’s waarin het duidelijk wordt hoe je zelf aan de slag kunt met vloercoating aanbrengen.