Waarom de NEN2580 essentieel is voor kantoorruimtes

Wanneer je een nieuwe kantoorruimte wilt vinden, is de oppervlakte hiervan erg belangrijk. Je wilt namelijk niet een te grote of te kleine kantoorruimte kopen of huren. Daarom is de NEN2580 meting erg handig. Deze meting geeft aan wat het bruto vloeroppervlak (BVO) is en welk gedeelte hiervan daadwerkelijk bruikbaar is. Met deze meting kun je ook erg gemakkelijk verschillende kantoorruimtes met elkaar vergelijken.

Wat is een NEN 2580 precies?

De NEN 2580 is een meetmethode met bepaalde richtlijnen die altijd hetzelfde uitgevoerd worden. Met deze meetmethode wordt de inhoud van een ruimte vastgesteld op verschillende manieren. De NEN is een onafhankelijke partij die in het leven is geroepen om betrouwbare meetcertificaten af te geven. Wanneer een kantoorruimte een NEN certificaat heeft, weet je dus zeker dat de meting betrouwbaar is.

Gebruiksoppervlak 

De NEN 2580 meting is een erg gedetailleerde meting. Deze meting geeft je dus veel inzicht in de kantoorruimte als je deze wilt huren of kopen. In het meetrapport vind je bijvoorbeeld de totale oppervlakte en de gebruiksoppervlakte. De totale oppervlakte is de gehele vloeroppervlakte van de ruimte. De gebruiksoppervlakte is de oppervlakte die je daadwerkelijk kunt gebruiken. Hier zijn dus bijvoorbeeld wanden of trapgaten vanaf gehaald. Hierdoor krijg je meteen een veel beter beeld van de daadwerkelijke ruimte die je kunt gebruiken. 

Transparante verkoop

Bij de verhuur of verkoop van een kantoorruimte laat de verkoper of verhuurder meestal de meting uitvoeren. Dit zorgt namelijk voor een transparante verkoop. Beide partijen weten dan namelijk precies wat de oppervlaktes zijn van de kantoorruimte. Er kan hier dan geen misverstand over ontstaan. 

Een NEN 2580 meting laten uitvoeren

Een NEN 2580 meting kan alleen uitgevoerd worden door een meetspecialist. Dit is namelijk een specifieke meetmethode waarbij er aan verschillende richtlijnen voldaan moet worden. Je moet hier dus een bedrijf voor inschakelen die op afspraak een meting zullen uitvoeren. Je zult daarna een uitgebreid meetrapport ontvangen. Hierin vind je het bruto vloeroppervlak en het gebruiksoppervlak. Een betrouwbare NEN2580 meting kan je laten uitvoeren door Nen Metingen. Dit bedrijf is werkzaam door heel Nederland en heeft jarenlange ervaring op dit gebied.