Waarop letten bij het bestellen van deurklinken

deurklink

Een nieuwe deurknop kopen is eenvoudig genoeg. Dan gaat u naar de winkel of kijkt u online en er zijn meer opties dan u had verwacht. Of u brengt iets mee naar huis en komt er dan achter dat het niet helemaal goed is. Wij zijn hier om u gerust te stellen: u hoeft zich niet overweldigd te voelen. Dit artikel laat u zien waar u op moet letten bij de aanschaf van deurbeslag. Het zal niet lang duren voordat u beslist welk doe-het-zelf project je als volgende gaat doen.

Passend bij de stijl van het interieur

U denkt misschien niet vaak aan de stijl van deurbeslag, maar u merkt het wel als er krassen of deuken op zitten, als het niet bij de rest van het huis past of gewoonweg lelijk is. Laat u niet misleiden door te denken dat een deurklink gewoon een deurklink is. Ga op zoek naar beslag dat past bij uw persoonlijke smaak en de stijl van uw huis, of dat nu modern en strak, traditioneel en sierlijk, of ergens daartussenin is. 

deur

De juiste afwerking

Net als stijl is de afwerking van uw deurbeslag grotendeels een kwestie van persoonlijke smaak. De belangrijkste overweging is misschien wel of u wilt dat alle armaturen in uw huis bij elkaar passen. En dan hebben we het niet alleen over helder chroom voor al uw deurklinken. Kijk naar lichtarmaturen, kranen en ander sanitair, kasttrekkers en meubels met metallic accenten. Liefhebbers van minimalisme, scandinavische en, doorgaans, meer traditionele interieurs zullen zich misschien eerder richten op één afwerking om een echte huisstijl te creëren.

Tel het aantal deuren en bestel

Vergeet bij het tellen van de deuren niet de kasten, kelderingangen, wasruimten en andere ruimten die u misschien niet elke dag gebruikt. Gaat u direct deurklinken bestellen? Het kan helpen om fysiek door het huis te lopen en een lijstje te maken van de onderdelen die u wilt vervangen.