Waarom multiplex een enorm handig materiaal is!

Waarom multiplex een enorm handig materiaal is

Als je je in deze corona tijd wat verveelt, dan kun je jezelf nieuwe hobby’s aanleren! Zo heb ik onlangs een bijzettafeltje helemaal zelf gemaakt. Ik dacht dat het heel moeilijk zou zijn, maar tegenwoordig zijn er wat materialen die het allemaal een stuk makkelijker maken. Zo is je gereedschap en het type hout enorm belangrijk. Ik had goed gereedschap te leen van een goede vriend. Daarnaast heb ik alleen multiplex gebruikt. Dit materiaal is enorm handig en goed om mee te werken, ook als beginner. Daarom schrijf ik vandaag een blog over alles wat je van het materiaal meot weten. Veel leesplezier!

Hoe wordt multiplex gemaakt?

Multiplex bestaat, zoals de naam al zegt, uit meerdere lagen hout. Technisch gezien is het geen hout, maar houtfineer. Houtfineer is een erg dun plaatmateriaal van een bepaald soort hout. Welk type verschilt per multiplex. Vervolgens worden deze lagen dun hout kruislings op elkaar verlijmd. Kruislings betekent dat de nerfen van de platen kruislings liggen. De gelijmde lagen worden samengeperst tot een heel compact geheel, en zo krijg je een plaat multiplex!

Wat zijn de voordelen van multiplex?

Er zitten ontzettend veel voordelen aan het gebruik van multiplex als bouwmateriaal. Ten eerste is het een duurzamere vorm van houtgebruik. Je gebruikt namelijk minderwaardige stukken van een boom in het materiaal in de binnenlagen. Daardoor optimaliseer je het gebruik van de boom. Ook brengt het kruislings leggen van de platen een voordeel. Het hout wordt hierdoor overal even sterk. In een plaat massief hout zitten sterke en zwakke punten rond de nerfen, en dat is dus minder betrouwbaar. Het materiaal is ook een stuk lichter dan een massief blok hout. Daarnaas is het ontzettend makkelijk te bewerken, ook voor amateurs. Vervolgens kun je het nog in bijna elke dikte en grootte krijgen, terwijl dat met massief hout niet zo is. En tot slot is het een stuk goedkoper, wat natuurlijk altijd voordelig is!

Waar koop je het materiaal voordelig online?

Het materiaal kun je ook tijdens de coronacrisis gewoon in huis halen. Door het online te bestellen wordt het thuisbezorgd. Daarnaast kun je de perfecte platen voor de juiste prijs uitzoeken. Multiplex is namelijk op verschillende websites te verkijgen! De website die ik heb gebruikt om multiplex te bestellen is Pontmeyer.nl. Naast de juiste materialen hebben ze ook heel veel gereedschap om een mooi meubel te maken. Ook kun je bij ze terecht voor vragen en tips, wat altijd handig is! Zo kun je vanuit de comfort en het gemak van je eigen huis, de tofste meubels maken!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*